Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ

74 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την Μάχη της Ηλεκτρικής.


Η μάχη της Ηλεκτρικής, η οποία διαδραματίστηκε στις 13 Οκτωβρίου 1944, ήταν ένοπλη σύγκρουση στα πλαίσια προστασίας των υποδομών της πρωτεύουσας από τους υποχωρούντες Γερμανούς κατακτητές. Από την πλευρά των Ελλήνων, πολέμησαν οι αντιστασιακές οργανώσεις του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ,με την υποστήριξη ένοπλων πολιτών και εργατών.

 Ο Δήμος Κερατσινίου για να τιμήσει τους πεσόντες και τους αγωνιστές ανέγειρε μνημείο στον χώρο του εργοστασίου ενώ κάθε χρόνο πραγματοποιείται κατάθεση στεφάνου από τις τοπικές αρχές και από τους συλλόγους αντιστασιακών.

 Εκεί παρευρέθηκα και εγω εχθές ως Γραμματέας της Τ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Κερατσινίου-Δραπετσώνας για να καταθέσω λουλούδια στη μνήμη τους. Δυστυχώς βρέθηκα προ εκπλήξεως. Οι διοργανωτές (ΚΚΕ) δε με άφησαν να καταθέσω καθώς όπως είπαν η εκδήλωση αφορά το ΚΚΕ.


Το μόνο που θα ήθελα να σημειώσω είναι ότι οι αγώνες τότε, ήταν αγώνες ΟΛΩΝ των Ελλήνων. Και η κατάθεση των λουλουδιών είναι ένας συμβολικός, αλλά και οφειλόμενος φόρος τιμής των Νέων του σήμερα και όχι σπεκουλάρισμα εκδηλώσεων, στο οποίο έχουν συνηθίσει κάποιοι....