Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Το ''βρώμικο'' όπλο της Πολιτικής'

Η Πολιτική Ιστορία της Ελλάδας, διαχρονικά έχει αμαυρωθεί από πράξεις και παραλείψεις πολιτικών που κάθισαν σε υπουργικές και κυβερνητικές θέσεις και δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών. 

Την μεταπολιτευτική περίοδο τα σκάνδαλα (πραγματικά ή χαλκευμένα) που ταλάνισαν και εξακολουθούν να ταλανίζουν την πολιτική ζωή του τόπου, ένα αποτέλεσμα επιφέρουν. Την απαξίωση της Πολιτικής και των πολιτικών στα μάτια των Ελλήνων πολιτών. Με ότι επιπτώσεις μπορούν να έχουν αυτά στη Δημοκρατία μας. 

Έτσι και η ‘’Περίπτωση Παπαντωνίου’’, που ξεκίνησε χτες και θα παρακολουθήσουμε την πορεία της, δεν παύει να αποτελεί ένα γεγονός το οποίο θα μπορούσε να σκιάσει τον πολιτικό φορέα που τον ανέδειξε, το ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς για όσους θα ήθελαν να το εκμεταλλευτούν, το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την μοναδική πολιτική παράταξη που προχώρησε σε πολιτική και ηθική αυτοκάθαρση. Και που κανένας άλλος πολιτικός χώρος δεν ακολούθησε. 

Ίσως δεν ευρέως γνωστό, αλλά ο Γιάννος Παπαντωνίου (και όλοι όσοι άλλοι ελέγχονται), από το 2007 και πριν ξεκινήσουν οι οικονομικοί και δικαστικοί έλεγχοι, έχουν τεθεί εκτός ΠΑΣΟΚ.

 Για το λόγο αυτό, δεν αγγίζουν καθόλου τις εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και στελέχη του που διαχρονικά προσέφεραν και την ψυχή τους για την χώρα, οι επιθέσεις που αναμένεται να εξαπολυθούν από ‘’Κέντρα’’ που δεν καλοβλέπουν την ανάκαμψη και την άνοδο του Κινήματος Αλλαγής. Και ειδικά αυτό δεν αρέσει στην διαχειριστική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

 Γιατί και σε αυτό το Κόμμα, που επαγγέλλεται ‘’ διαφάνειες και καθάρσεις ‘’, πρωτοκλασάτος μέχρις προχτές Υπουργός του, ο Νίκος Κοτζιάς, επιβεβαίωσε on camera ότι Υπουργός του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, κατήγγειλε ότι «ο κ. Σόρος χρηματοδοτεί την Ελληνική Κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους». Και ότι «ουδείς απάντησε, Κανένας Υπουργός, ούτε ο Πρωθυπουργός». 

Στο ΚΙΝΑΛ, θεωρούμε βέβαιο ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα παρέμβει άμεσα και θα εξετάσει σε βάθος αυτές τις καταγγελίες. 

Το ΠΑΣΟΚ, βασικός πυρήνας του ΚΙΝΑΛ έχει Ιστορία. Και η ιστορία αυτή είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Γιώργος Γεννηματάς, η Μελίνα Μερκούρη, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ο Αναστάσης Πεπονής, ο Πέτρος Μώραλης…. 

Είναι οι χιλιάδες αγωνιστές που άλλαξαν την ιστορία της Ελλάδας. 

Και αυτά ΔΕΝ ΑΜΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ …